Ahşap Kavela

17-08-2021 16:37

Ahşap Kavela Pimi

Ahşap Kavela Nedir?

Çoğunlukla ahşap, plastik veya metal malzemelerinden üretilmekte olan dübeller silindirik bir çubuk şeklinde bulunmaktadır. Ahşap grubunda ise genellikle ahşap kavela pimi olarak adlandırılmaktadır. Kavelalar başta mobilya bağlantı elemanı olmak üzere bir çok kullanım alanı olan yapısal bağlantı elemanlarıdır.

Kavelada Hangi Ölçüler Kullanılmaktadır?

Ahşap kavela pimleri genelde "6mm(1/4’’) kalınlık, 30mm (13/16’’) uzunluk”, "8mm(5/16’’) Kalınlık, 35mm(13/8’’) uzunluk” ve "10mm(3/8’’) Kalınlık, 35mm(13/8’’) uzunluk” ölçülerinde bulunmaktadır. Belirtilen ölçüler standart ölçüler olup üretim makinaları istenilen ölçülere göre imalat yapılabilmektedir.

Kavela Hangi Ağaç Çeşitlerinden Üretilmektedir?

Kavelalar için ana malzeme olarak kereste kullanılmaktadır. Ham kerestenin çeşidine göre dayanıklılık ve kalite ölçütlerinde değişiklik gösterebilir. Mudemu.com’un ürün listesinde bulunan kavelalar kayın ağacından yapılmaktadır. Kayın ağacı yapısal olarak dayanıklılığıyla bilinmektedir. Ayrıca meşe ağacından yapılan kavela pimleri de yapısal olarak dayanıklı olarak bilinmektedir.

Çubuk Kavelaların Kullanım Alanları Nelerdir?

Çubuk kavelalar çeşitli kullanım alanlarıyla geniş bir kullanım kitlesine ulaşmıştır. Yapı malzemeleri olarak yivli yapısıyla kuvvetli bir tutunum göstermekte olup düz olanlar ise tasarım, hobi ve maket yapımlarında kullanılabilmektedir. Bu geniş kullanım alanı çubuk kavelaların popüler bir imalat ürünü olmasını sağlamıştır.

Yapıda Kavela Kullanım Yöntemleri Nelerdir?

Kavela kullanımında birleştirilecek bölgelerin ölçüm ve işaretlemesini bir şablon yardımıyla yapmanız sizin için faydalı olacaktır. Yapılacak milimetrik hatalar proje tamamlandığında göze çarpacak hatalara neden olabilir.

Kavelalar başka malzemeler dahil edilmeden kullanılmakla beraber çivi veya tutkal benzeri malzemelerle sağlamlığı artırılarak ta kullanılmaktadır.


Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.